facebook

СЕДМИЦА НА ЗДРАВЕТО

Игрите на НБУ: Заедно за мечтата на Георги

baner-igrite-na-nbu-websait_1050x399_crop_478b24840a

 

Преди 7 години, Георги претърпява инцидент, който уврежда гръбначният му мозък и той остава парализиран. След 5 успешни операции във Франция, състоянието на Георги вече има значително подобрение – успява да движи ръцете си. По време на престоя си във френска болница, макар и от разстояние, младежът продължава да учи в НБУ и да показва отлични умения и желание за развитие в сферата на рекламата и маркетинга.

 „При първа възможност ще се върна в България и ще се дипломирам“. Това е мечтата на Георги, който е вдъхновяващ пример за сила и решителност за всички нас.

Преди да го посрещнем в университета обаче, Георги трябва да преодолее още едно предизвикателство. За да бъде по-самостоятелен, по-свободен и по-независим в движенията си му е необходима нова акумулаторна количка, която да управлява сам, така че да няма нужда от придружител. Стойността на помощното средство е непосилна за семейството му и затова ние поехме каузата да му помогнем.  

На 7 април, 2024г., от 11.00 часа,  Нов български университет организира благотворителната инициатива „Игрите на НБУ с кауза: Заедно за мечтата на Георги“.  

Каним ви да се включи в поредица от приключения и игри в двора на НБУ, подготвени от професионалисти с опит в създаването на състезания за различни телевизионни формати. Единственото условие за участие е желание и добро сърце, нито едно от предизвикателствата не изисква нищо повече.

За участие в инициативата е необходима предварителна регистрация.

Срокът за попълване на формуляра за участие е до 23 март, 2024 г., а местата са ограничени.

За почитателите на изкуството сме подготвили и благотворителен търг с произведения, създадени от студенти и преподаватели от департаментите „Изящни изкуства“ и „Кино, реклама и шоубизнес“. Творбите са част от обучението в ателиетата по стъкло, керамика и фотография на НБУ. Събрани средства от търга ще бъдат дарени за каузата.

 

Търгът ще се проведе след финала на „Игрите на НБУ“ и ще започне около 14.30ч. във фоайето на корпус 2 на университета.

 

Ако искате да помогнете на Георги, чрез закупуване на произведение на изкуството, е необходимо да се регистрирате предварително. Срокът е до 17ч. на 23 март на e.gurova@nbu.bg или на 0898 649014.